Elke kleur heeft een betekenis

Wist je dat elke kleur een betekenis heeft? 
Kies je kleuren daarom zorgvuldig uit
Want met kleuren breng je jouw diepste gedachten, gevoelens en ideeën tot leven!

Groen

Groen wordt geassocieerd met de natuur en met positieve emoties zoals vreugde, hoop en geluk. Het staat voor zuurstof, frisheid, groei, leven en vitaliteit. Het is ook een rustgevende en kalme kleur.

De betekenis van de kleur groen, website by Marthe, Marthe van der Linden

Blauw

Blauw wordt geassocieerd met stabiliteit,  rust en kalmte. Je schept hiermee een ontspannen en vredige sfeer. Op die manier is het positief. Vooral lichtere tinten blauw kunnen vrolijke gevoelens oproepen. Maar door het gebruik van donkerblauw kun je er juist weer een verdrietige sfeer mee uit drukken. 

De betekenis van de kleur blauw, website by Marthe van Marthe van der Linden

Rood

Rood staat voor levenslust, vitaliteit en passie. Rood is ook de kleur van bloed en van vuur en het wordt op positieve wijze geassocieerd met kracht, vastberadenheid, moed en verlangen.

Betekenis van de kleur rood, website by Marthe, Marthe van der Linden

Roze

Met roze druk je zachtheid, liefde en tederheid uit. De kleur zacht roze wordt wel gebruikt wanneer je iets wil helen of beter wil maken. Roze wordt geassocieerd met vooral positieve eigenschappen zoals vreugde, speelsheid, onschuld en zoetheid.

De betekenis van de kleur roze, website by Marthe, Marthe van der Linden

Geel

Geel staat voor plezier en spontaniteit. Geel is ook de kleur van de zon en het wordt geassocieerd met warmte, vreugde, energie en vrolijkheid. Geel zie je ook veel terug in voedsel zoals citroenen en ananas. De kleur geel trekt zeker de aandacht, maar het kan ook onrust geven. 

De betekenis van de kleur geel, website By Marthe, Marthe van der Linden

Oranje

Oranje staat voor creativiteit, kracht en sensualiteit. Het is een mooie combinatie van rood en geel. Het wordt geassocieerd met vreugde en zonneschijn. Oranje is een warme kleur en dit gevoel wekt het dan ook op. Het zet ook aan tot vastberadenheid, aanmoediging, aantrekkingskracht en enthousiasme.
 


Betekenis van de kleur orange, website By Marthe, Marthe van der Linden

Wit

Wit staat voor puurheid en diepe reiniging.
Het word geassocieerd met onschuld, zuiverheid en goedheid. Het staat ook wel voor een nieuw begin, denk maar aan een leeg schildersdoek. Wit nodigt uit tot creëren.

Betekenis van de kleur wit, website by Marthe, Marthe van der Linden

Paars

Paars wordt geassocieerd met balans, bewustwording en rust. Het is een mix van het stabiele blauw en het gepassioneerde rood. Het symboliseert ambitie, onafhankelijkheid, mysterie en magie.

Betekenis van de kleur paars, website by Marthe, Marthe van der Linden

Zwart

Zwart wordt geassocieerd met kracht, het mystieke en met het onbekende. Met zwarte kleding straal je vaak ook zelfverzekerheid uit. En zwart is ook vaak een uiting van afscheid, rouw en verdriet.

Betekenis van de kleur zwart, website By Marthe, Marthe van der Linden

Zilver

Zilver wordt vaak ingezet bij herstel, bijvoorbeeld na een emotionele of fysieke schok. Het wordt geassocieerd met koel, elegantie en sereniteit. Het straalt een rustige energie uit en staat symbool voor zuiverheid en bescherming.

Betekenis van de kleur zilver, website By Marthe, Marthe van der Linden

Turkoois

Turkoois
past bij sereniteit, weg van de stress, helend en kalmerend. Het wordt geassocieerd met bescherming, geluk en overvloed

Betekenis van de kleur turkoois, website by Marthe, Marthe van der Linden

Goud

Goud symboliseert vertrouwen, stralen, zelfvertrouwen. Het wordt geassocieerd met luxe, succes en rijkdom. Maar ook denk je bij goud aan de zon en daardoor aan warmte en positiviteit.

De betekenis van de kleur goud, website by Marthe, Marthe van der Linden